LIVE 2-daagse Masterclass


De vijf rollen van de Meesterherder

Een van de grootste succesfactoren om je team tevreden, gezond en binnenboord te houden, is effectief leiderschap. Dat gaat over de juiste dingen doen in elke situatie. Dat is niet altijd wat comfortabel of ‘goed’ voelt, maar wat juist is. Een effectieve leider zal altijd handelen vanuit verbinding, congruentie en authenticiteit en datgene doen waar de desbetreffende situatie om vraagt.


Dat is niet altijd even makkelijk en het helpt je als je meer inzichten krijgt in de verschillende leiderschapsrollen die hier een belangrijke factor in zijn.


‘De Vijf Rollen van een Meesterherder’ is ontwikkeld door Linda Kohanov, pionier op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling en visionair leiderschap. Haar gedachtengoed wordt al over de hele wereld gebruikt in o.a. het onderwijs, bedrijfsleven, gezondheidszorg en het leger. Kortom, waar mensen samenleven en samenwerken, is er behoefte aan rust, ontspanning, vrede, harmonie en onderling vertrouwen.


Linda beschrijft in haar gelijknamige internationale bestseller de natuurlijke rollen die nomadische herdersstammen inzetten om hun vee over grote afstanden te leiden zonder de voordelen van hekken en touwen.


Deze rollen zien we direct terug in het natuurlijke kuddegedrag van de grote zoogdieren waarmee de levens van deze nomaden nauw verweven zijn. Mensen zijn van nature ook groepsdieren. Even sterk als kuddedieren, hebben wij het vermogen om deze rollen in te zetten, om gezamenlijke inspanningen goed te laten verlopen.


De vijf rollen van een Meesterherder zijn:

  • Verzorger / Metgezel
  • Wachter
  • Dominante
  • Leider
  • Jager / Roofdier


In de zomer van 2021 volgde ik, samen met mijn zeer gewaardeerde college Femke van der Most, gedrags- en communicatiedeskundige én paardenvrouw, de volledige Masterclass 'De vijf rollen van een Meesterherder' bij Linda Kohanov zelf. Heel graag delen wij samen in deze 2-daagse Masterclass waarom het van het belang is om je bewust te zijn van álle vijf de rollen zodat je een effectieve en betrouwbare leider kunt zijn voor je team.


De Live 2-daagse Masterclass 'de vijf rollen van een Meesterherder' is op:


woensdag 21 en donderdag 22 juni 2023 van 09.00 - 17.00 - vol!

dinsdag 11 en woensdag 12 juli 2023 van 09.00 - 17.00 - vol!

in september / oktober starten we weer - nieuwe data volgen!


Locatie: De Flakkeese Yurt, Den Bommel.

Investering: € 895,- exclusief BTW en inclusief beide dagen een uitgebreide lunch.


Femke en ik delen graag al onze kennis en wijsheid met je als het gaat om effectief, evenwichtig en daadkrachtig leiderschap, over loslaten en vertrouwen en wat we hierover van de paarden kunnen leren op deze prachtige locatie van Femke en haar gezin in Zeeland.

Super als je erbij kunt zijn!


Aanmelden voor de live 2-daagse Masterclass kan via de knop hieronder.

50%
Ja, ik wil mijn aanmelden!
Aanmelden